Magazijninspectie

Wilt u graag een uitgebreide magazijninspectie laten uitvoeren voor onder andere uw magazijnstellingen? Dan is Safety Support het juiste bedrijf voor u. Wij voeren graag voor u een magazijninspectie uit. Uw magazijn laten inspecteren is mogelijk, wij bieden de volgende soorten magazijn inspecties: ingebruikname inspectie, periodieke inspectie of schade inspectie. Uw magazijn en stellingen laten inspecteren is erg belangrijk voor de veiligheid van uw magazijn. We vertellen u meer hierover.

Magazijninspectie of keuring: wat is het verschil?

Safety Support noemt een keuring van oudsher eigenlijk nooit een keuring maar een inspectie. Dit heeft er eigenlijk mee te maken dat het begrip keuren (conform arbowet) eigenlijk ook inhoudt dat je moet kunnen beproeven (kortom: testen of iets zo is), maar Safety Support heeft geen keurmeesters bij een magazijninspectie. Daarom spreken wij over een ‘inspectie’ en niet over een ‘keuring’: wij kunnen deze beproeving namelijk niet doen. Wij kunnen bij de inspectie wel ook gelik uw magazijnstellingen inspecteren. Uw magazijnstellingen jaarlijks keuren is verplicht in Nederland en we helpen we u hier graag bij.

Kies voor Safety Support

Dé expert voor een veilig magazijn
  • VCA gecertificeerd
  • Digitaal veiligheidsdossier
  • Foto's van afwijkingen
  • 10+ jaar ervaring
  • Digitaal aftekenen schadeherstel
  • Plattegrond magazijn incl. gemarkeerde punten

Zeker van een veilig magazijn?

Maak kennis met onze aanpak

Wat kan Safety Support voor u doen?

Onze diensten

Is keuren verplicht?

Uw stellingen laten inspecteren is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar daarnaast is magazijnstellingen laten keuren verplicht in Nederland. Dit is wettelijk verplicht volgens de NEN- of verzekeringsnormen (Zie: Artikel 7.4a. Arbobesluit voor meer informatie). 

Uw magazijn laten inspecteren?

Bij Safety Support helpen we u graag met een inspectie, voor u een keuring van uw stellingen uit laat voeren. Een inspectie is namelijk ook wettelijk verplicht en wordt vaak uitgevoerd samen met een preventieve onderhoudsbeurt. Hierbij is een checklist voor de magazijn controle, die wordt nagelopen. Na de inspectie ontvang u een rapportage en op iedere geïnspecteerde stelling een inspectiedatumsticker. 

Inspectie bij ingebruikname stellingen

Bij het in gebruik nemen van een stelling is een inspectie verplicht. De leverancier dient een ‘verklaring van toegelaten gebruik’ op te stellen. Hierin staat informatie over het veilig gebruiken van de stelling en aspecten die van invloed zijn op de draagconstructie van de stelling. U kunt hierbij denken aan de toegestane draagkracht of de fundering van de magazijnstelling.

Periodieke magazijninspectie

Wij kunnen eens per kalenderjaar uw magazijn controleren. Dit wordt uitgevoerd door een deskundige magazijn inspecteur, met minstens 5 jaar ervaring op het gebied van magazijnstellingen en deze heeft een constructieve achtergrond. Meer informatie over een periodieke veiligheidscontrole vindt u hier. Zo kunt u nadien moeiteloos uw magazijnstellingen laten keuren, om aan uw verplichting te voldoen.

Magazijn schade inspectie

U kunt ook een veiligheidsinspectie in uw magazijn uit laten voeren om een schade of meerdere schades te beoordelen. Bij deze magazijn check adviseren onze magazijn inspecteurs u over hoe u het beste kunt handelen, met betrekking tot de schade. We kijken hoe u de stelling kunt ontlasten en of er locaties geblokkeerd moeten worden.

Een veiligheidscontrole houdt uw magazijn veilig voor uw werknemers. Wilt u graag een magazijninspectie inplannen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag nu een inspectie aan